top of page

GEVULDE WIJNBLADEREN MET GEHAKT (SARMA)

Güncelleme tarihi: 7 Ara 2020


(SARMA)

İngrediënten : 1 kg rundergehakt 2.5 glazen rijst ➡️ ( 415 gr ) 1 kl zout 2 lp tomatenpuree 1 lp rode chili peper puree (merk Öncü deze kan je in de Turkse winkels vinden) 1 kl basilicum 1 kl peterselie 1 ui fijngesnippert 50 ml olijfolie Meng dit alles samen in een kom.


➡️ 2 citroenplakken.

➡️ 2 pakken wijnbladeren totaal 800 g (deze kan je in de Turkse winkels vinden) Spoel de wijnbladeren onder koud water. Neem een grote kom en doe de bladeren erin vul met warm water van de kraan laat het een half uur erin om het zout en zuur van de bladeren weg te krijgen. Laat het uitlekken in een vergiet. ➡️ Snij de steeltjes af nu kan je beginnen oprollen met een diepvrieszak. ➡️ Zie foto's video hoe je het moet doen.

➡️ Als alles klaar is met oprollen zie video hoe je het in een snelkookpan moet leggen.

➡️ Tip : Heb je nog een gaatje in je pot doe er dan een kleine aardappel in zodat het stevig blijft en dat de opgerolde druivenbladeren niet los komt tijdens het koken.

Neem een kleine steelpan doe er

4 lp olijfolie in en

2 lp. tomatenpuree

bij zet op het vuur voeg halve glas water bij zodat het oplost. Doe er dan nog 1 liter water bij zodat het water begint te koken mag je het afzetten. Leg de citroenplakken op de opgerolde druivenbladeren vul dan met kokend water bij

➡️ het water moet 4 cm boven de opgerolde druiven zijn. ➡️ Voor het aanbranden te voorkomen kook het 40 min en kijk of het gaar is. Zoniet kook het nog 5 minuten verder. Let op : ieder snelkookpan werkt anders.

P.S. : je kunt blijven wegen maar het komt nooit altijd goed uit meestal is het gehakt op en dan blijven er wat druivenbladeren over. Om eerlijk te zijn gooi ik het weg het is 5 a 10 bladeren dat je over hebt. Je kan ze dan ook in de diepvriezer wegleggen. Serveer met yoğurt. Smakelijk

199 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör
bottom of page